10 Brand Kit voorbeelden plus tips en tools (2024)

Na urenlang marktonderzoek ben je klaar om je bedrijf te lanceren.

Maar eerst heb je een brand kit nodig.

Zonder een goede brand kit is het bijna onmogelijk om naam voor jezelf te maken.

Je merk kan je helpen op te vallen en ervoor zorgen dat mensen je logo, lettertypes en kleuren associëren met je bedrijf.

Deze gids belicht de beste voorbeelden van brand kits die we hebben kunnen vinden, plus een aantal tips en best practices voor het opzetten van je eigen brand kit.

Inhoudsopgave

  • Wat is een Brand Kit en waarom heeft je merk er een nodig?
  • Welke merk aspecten moeten in je kit zitten?
  • Moet je echt een Brand Kit maken?
  • 10 Brand Kit voorbeelden om je te helpen je merkrichtlijnen te ontwerpen
  • Beknopte lijst van dingen die je moet overwegen wanneer je je Brand Kit gaat maken

Wat is een Brand Kit en waarom heeft je merk er een nodig?

Een brand identity kit bevat informatie over de visuals die je gebruikt om je merkidentiteit te onderscheiden door middel van merkrichtlijnen. Deze omvatten merkelementen zoals:

  • Lettertypen
  • Kleuren
  • Je logo

Je kunt je eigen brand kit gebruiken om merkrichtlijnen op te stellen voor je marketingteam. Op die manier zorg je ervoor dat alle content die je plaatst een consistente branding heeft.

Als je niet weet waar je moet beginnen, kun je ter inspiratie naar wat voorbeelden van merkpakketten (meer info hieronder) kijken.

Als je eenmaal een kit hebt, kun je al je merkactiva digitaal opslaan en delen met je teamleden. Iedereen zal dezelfde brandingmaterialen kunnen gebruiken.

Brand kits kunnen in digitale vorm komen, bijvoorbeeld op een website of als PDF. Je kunt ze echter ook afdrukken om snel de merkelementen te bekijken zonder online te gaan.

Piktochart Visual is een ontwerptool waarmee je beide kunt doen. Probeer het gratis uit.

Welke merkassets moeten in je kit zitten?

Om een brand kit te maken, moet je de volgende onderdelen opnemen om de visuele identiteit van je merk te creëren:

  • Bedrijfslogo
  • Merkactiva
  • Kleurenpalet
  • Afbeelding(en)
  • Lettertype
  • Typografie
  • Contactgegevens

Eén van de belangrijkste visuele elementen om op te nemen, is je bedrijfslogo. Je kunt kleine en grote logo’s maken voor profielfoto’s of watermerken.

Verder is een woordmerk noodzakelijk om je bedrijfsnaam en merkidentiteit bekend te maken. Zorg ervoor dat je de merkwaarden van je bedrijf opneemt.

Je merkactiva moeten visuele elementen bevatten, maar het kan ook je schrijfstijl bevatten. De kit moet je merkboodschap gedetailleerd beschrijven zodat al je tekstberichten consistent klinken.

Een goede brand kit bevat ook andere visuele middelen, zoals beeldmateriaal en een kleurenpalet dat je merk onderscheidt.

Als je sjablonen hebt om te gebruiken voor visuele inhoud, moet je die ook opnemen. Dit helpt om merkconsistentie te behouden in al je social media-afbeeldingen en andere visuele ontwerpelementen.

Vervolgens wil je je kleurenschema en -palet toevoegen (voor meer informatie over lettertypen en kleuren van je merk, bekijk deze bron).

Voeg indien mogelijk de hexcodes van de kleuren toe, zodat je elke keer de exacte tint kunt gebruiken. Ook is het zinvol om standaard of aangepaste lettertypestijlen en andere lettertypes of typografie toe te voegen.

Tot slot moet je je contactgegevens vermelden zodat mensen contact met je kunnen opnemen als ze vragen hebben over je brand kit.

Moet je echt een Brand Kit maken?

Een eerste brand kit kan helpen om voor een consistente merkidentiteit te zorgen terwijl je bedrijf groeit, wat één van de bewegende elementen is van branding equity (zelfs als je uitbreidt naar meerdere brand kits).

Als je je marketingteam wilt uitbreiden en mensen wilt inhuren om berichten op social media of ander marketingmateriaal te maken, hoef je ze alleen maar je brand kit te geven.

Brand kits helpen met het volgende:

  • Visuele identiteit en inhoud van je merk consistent houden. Consistentie kan je klanten en opdrachtgevers laten zien dat je weet waar je mee bezig bent.
  • Jezelf onderscheiden van concurrenten. Je kunt bijvoorbeeld aangepaste lettertypen en kleuren gebruiken die de emoties of gevoelens oproepen die je wilt dat klanten associëren met je merkstem.
  • Vertrouwen opbouwen en behouden rond je merkboodschap.
  • Inhoud er professioneler uit laten zien.
  • Merkherkenning verbeteren.

10 Brand Kit voorbeelden om je te helpen je merkrichtlijnen te ontwerpen

Voordat je je merkrichtlijnen opstelt, helpt het om een aantal voorbeelden te bekijken om je een idee te geven van wat goed werkt.

Door andere kits te bekijken, kun je de psychologie achter brand kits beter begrijpen.

Als je kijkt naar bedrijven die vergelijkbaar zijn met die van jou, kun je inspiratie opdoen om meerdere brand kits te maken. En dan kun je uitzoeken welke elementen je moet opnemen bij het ontwikkelen van je brand kit.

1. Hulu

Als je films of programma’s bekijkt op Hulu, dan ken je vast wel die felgroene en zwarte combinatie.

Hun branding kit beslaat meer dan 100 pagina’s over Hulu branding en ontwerpprincipes. De kit gaat gedetailleerd in op handelsmerken, belangrijke visuele elementen, kleuren en typografie.

De streamingdienst wil graag een duidelijke en efficiënte browse-ervaring bieden, en Hulu neemt deze details op in de productontwerp sectie.

Zoals veel brand kits, bevat ook deze kit diverse logo’s en iconografie. En er is een sectie over de tone of voice voor marketeers.

Tot slot bevat hun brand kit een sectie campagnes, waaronder cultuurcampagnes.

2. Netflix

Nog een andere streamingdienst met een fantastische brand kit is Netflix.

Eén van de hoogtepunten van hun brand kit is het gebruik van hun logo en variaties daarop.

Er wordt bijvoorbeeld gesproken over ruimte rond het logo en het woordmerk, inclusief voorbeelden van wat je niet moet doen als je het logo gebruikt. Netflix streeft naar eenvoud en contrast, zodat je het logo zelfs kunt zien wanneer je verschillende achtergrondkleuren gebruikt.

3. Impossible Foods

Impossible Foods heeft snel naam gemaakt in de wereld van nepvlees. Het bedrijf brengt zijn merkpersoonlijkheid effectief over door middel van hun media kit pagina die de verschillende merkelementen op hun website beschrijft en die hun toewijding aan duurzaamheid en innovatie laat zien.

Deze pagina begint met een uitleg van de missie van het bedrijf: helpen met voedselduurzaamheid. Na een sectie over nieuwsberichten springt het bedrijf in op afbeeldingen die je kunt downloaden om het bedrijf te promoten.

Vervolgens kom je een gedeelte tegen met hun logo dat je kunt downloaden of bekijken. Het logo is een woordmerk en bevat een handelsmerksymbool. Je kunt zelfs video’s bekijken en downloaden die Impossible Foods heeft goedgekeurd voor marketingmateriaal.

Je vindt er ook de contactgegevens van het merk, speciaal voor PR-verzoeken. Dit maakt het gemakkelijk voor journalisten om meer specifieke vragen te stellen over het merk.

4. Herban Kitchen

Een ander merk met een indrukwekkende brand kit is Herban Kitchen. De kit is een online boek of tijdschrift dat je kunt bekijken.

Eerst legt de kit de mantra en de ervaring van het merk uit. Dit gedeelte toont ook de verschillende logo’s en lettertypen die het bedrijf gebruikt. Er is een algemene stijlgids die je moet volgen met betrekking tot kleuren en secundaire kleuren, inclusief hexcodes.

Hun huisstijlgids legt ook uit wanneer en hoe de logo-ontwerpen gebruikt moeten worden. Je kunt het logo ook in verschillende kleuren bekijken.

In tegenstelling tot sommige andere merken heeft Herban Kitchen fysieke vestigingen. Daarom bevatten ze ook details over de plattegrond en de ruimte in de winkel. Het helpt het merk meer samenhang te geven wanneer mensen de verschillende winkels bezoeken.

Hun brand kit heeft ook een sectie over reclame, waarin je meer kunt leren over de stijl van hun gedrukte advertenties, advertenties op social media en andere snel herkenbare zakelijke marketingformats.

5. Yelp

Yelp geeft zijn brand kit een uitstekende, merkeigen naam: Cookbook. De brand kit is vergelijkbaar met een kookboek, inclusief ingrediënten en recepten.

Het bevat details over het gebruik van bedrijfskleuren en lettertypen. Je kunt deze brand kit in actie zien wanneer je Yelp bekijkt. Hun merkkleuren, rood en blauw, passen goed bij elkaar en hun lettertypen zijn gemakkelijk te lezen.

De recepten en voorgerechten zijn ook een genot, met schaalbare componenten van waarschuwingen tot beoordelingen tot knoppen.

Yelp beschrijft zijn ontwerpprincipes ook in zijn brand kit. Het bedrijf legt uit dat ze streven naar een product dat gemakkelijk te navigeren en nuttig is voor websitegebruikers.

6. Love to Ride

Hoewel het niet zo populair is als sommige andere merken, heeft Love to Ride een fantastische brand kit. Zoals je in hun kit kunt zien, is het duidelijk hoe Love to Ride zich succesvol profileert als een leuk, creatief bedrijf gerund door een al even leuk team.

Net als veel andere kits begint deze met de missie van het bedrijf: meer mensen dol laten worden op fietsen en er een gemeenschap omheen bouwen.

Dit bedrijf gebruikt verschillende kleuren om mensen naar zijn merk te trekken. Samen met het verhaal achter het kleurenpalet deelt Love to Ride welke kleuren je moet gebruiken en hoe.

Ondertussen wordt in het gedeelte over typografie uitgelegd hoe je verschillende lettertypes en lettertypen kunt gebruiken. Er is ook een gedeelte over illustraties, waarin wordt uitgelegd hoe je pictogrammen en afbeeldingen kunt gebruiken.

Na het doorlopen van alle elementen wordt in deze brand kit uitgelegd hoe je alles in elkaar zet. In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe je branding op marketingmateriaal kunt gebruiken.

7. Medium

Medium is trots op het leveren van mooie, gebruiksvriendelijke lees- en schrijfervaringen. Terwijl je het platform gebruikt, zie je de brand kit in actie.

Als je dit bedrijf als voorbeeld wilt gebruiken, bekijk dan zeker hun bijgewerkte brand kit. De oude kit is er nog steeds, dus je kunt beide bekijken om te begrijpen waarom Medium een andere naam heeft gekregen.

Deze kit legt het verschil uit tussen hun logo, woordmerk en symbool. Net als bij andere merken legt Medium uit hoeveel ruimte je rond het logo moet laten.

Medium legt ook uit hoe je het symbool op zichzelf kunt gebruiken. Gebruiksrichtlijnen zijn hetzelfde voor de verschillende merkelementen. Het bedrijf deelt ook hoe je witte of zwarte tekst op gekleurde achtergronden kunt gebruiken.

8. Shopify

Shopify’s brand kit gaat in detail in op het juiste gebruik van het merk.

Je kunt bijvoorbeeld zien hoe het bedrijf zijn primaire logo gebruikt met een witte of zwarte achtergrond. Het e-commerce bedrijf begrijpt dat kleur niet altijd beschikbaar is, dus het heeft monotone logo’s die je kunt gebruiken, en het bedrijf legt uit wanneer je ze moet toepassen.

Je kunt ook zien hoe Shopify duidelijke ruimte rond het logo en woordmerk gebruikt. Er wordt zelfs uitgelegd hoe je het logo kunt gebruiken voor digitaal en drukwerk.

Net als bij Netflix beschrijft Shopify ook hoe je het logo en woordmerk niet moet gebruiken. Het bedrijf legt vervolgens de richtlijnen voor het gebruik van handelsmerken uit.

Je hoeft niet al deze details te weten als je de Shopify brand kit gebruikt om inspiratie op te doen, maar het kan je wel helpen beslissen of je ze in je kit moet opnemen.

9. I Love New York

Zelfs als je een relatief eenvoudig merk hebt, moet je toch een brand kit ontwerpen, zoals het bedrijf I Love New York. Zelfs met zijn strakke (en bekende) ontwerp heeft het bedrijf nog steeds een brand kit.

De kit begint met een overzicht van de geschiedenis en missie van het merk. Je komt ook meer te weten over hun merkpiramide, inclusief merk personages en merkwaarde.

Als je door dit voorbeeld van een brand kit bladert, zie je hun tone of voice, lettertypes en verschillende versies van hun beroemde logo. Ook is er informatie over hoe je hun logo niet moet gebruiken.

10. NASA

NASA moet als overheidsinstelling consistent en professioneel aanwezig blijven. De Graphics Standards Manual legt uit hoe je dat doet.

Helaas kost de handleiding wel geld, maar hij is de moeite waard als je meer wilt weten over hoe bureaus branding gebruiken.

Deze kit bevat meer dan 200 pagina’s met informatie over hoe NASA zichzelf profileert. Het bevat essays en scans van de originele handleiding, inclusief slides presentaties. De handleiding weergeeft ook verschillende richtlijnen voor branding, zelfs voor de spaceshuttles.

NASA’s merknaam is gemakkelijk te herkennen, dus het kan de moeite waard zijn om de handleiding aan te schaffen.

Beknopte lijst van dingen die je moet overwegen wanneer je je Brand Kit begint te maken

Nu je genoeg inspiratie hebt om je brand kit project te starten, kun je het volgende overwegen:

  • Je merkidentiteit
  • Het verhaal van je merk
  • Je doelgroep
  • De brand kit van je concurrenten
  • Beschikbare ontwerptools
  • Een branding specialist inhuren

Eerst moet je je merkidentiteit bepalen. Denk na over je doelmarkt en hoe je met je branding de juiste mensen kunt aantrekken.

Als je je ideale publiek leert kennen, kun je leren wat hen drijft. Op die manier kun je de beste kleuren, lettertypen en andere ontwerpelementen kiezen.

Als je niet weet waar je moet beginnen, kijk dan naar je concurrenten. Bedenk welke kleuren en lettertypen ze gebruiken en of die branding succesvol is. Hoewel je je concurrentie niet wilt kopiëren, kun je zo wel ideeën opdoen.

Het kan ook helpen om een merkverhaal voor je bedrijf te creëren. Misschien heb je een speciale missie of zaak waar je om geeft. Je kunt dit opnemen in je brand kit.

Tijd om je merkkit te maken

Als je klaar bent om je brand kit samen te stellen, is Piktochart Visual de perfecte tool om je te helpen je brand kit aan de wereld te presenteren.

Als je nog meer hulp nodig hebt, kun je een brandingspecialist of ontwerper inhuren. Ze hebben veel ontwerpkennis om je te helpen een samenhangende brand kit te maken. Daarna kun je het voortdurend verfijnen naarmate je merk groeit.

Met Piktochart kun je je brand kit delen via verschillende indelingen: presentaties, infographics, posters, brochures en meer. Probeer het gratis uit.

10 Brand Kit voorbeelden plus tips en tools (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated:

Views: 6393

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.