Fulfilment center Nederland | Active Ants (2024)

Fulfilment center Nederland | Active Ants (8)

Wil je profiteren van de geautomatiseerde e-fulfilment van Active Ants? Wij kunnen het complete logistieke proces uit handen nemen, van opslag, orderpicking en verzending tot aan retouren. In Nederland hebben we vestigingen in Nieuwegein en Roosendaal. Hier beschikken we over ruim 30.000 vierkante meter magazijn waarin onze medewerkers samenwerken met de robots.

In ruim 10 jaar zijn wij uitgegroeid tot een belangrijke speler op de Nederlandse markt. Voor meer dan 250 klanten verwerken wij ruim 5 miljoen orders per jaar. Dankzij onze inpakmachines en magazijnrobots werken we efficiënt en duurzaam. En door ons uitgebreide logistieke netwerk worden bestellingen gedaan vóór 23.59 uur de volgende dag al bezorgd in Nederland en België.

Fulfilment center Nederland | Active Ants (9)

Nieuwegein

In Nieuwegein staat ons eerste geopende e-fulfilment center. Hier zit ook ons hoofdkantoor. Deze locatie heeft een oppervlakte van 11.000 m². De AutoStore, de eerste in Nederland, is gevuld met 78.000 voorraadbakken en er rijden 88 opslagrobots om de producten te picken. In Nieuwegein rijden geen draagrobots.

We maken op deze locatie gebruik van de CartonWrap inpakmachine. Deze automatische machine snijdt het karton voor de verpakking op maat, zodat er zo weinig mogelijk lucht overblijft. Het andere deel van het inpakproces in Nieuwegein wordt gedaan door onze medewerkers.

Fulfilment center Nederland | Active Ants (10)

Roosendaal

Het e-fulfilment center in Roosendaal heeft een oppervlakte van 20.000 m2. Het was ons eerste state-of-the-art innovatief center dankzij de inzet van een AutoStore met 98.000 voorraadbakken en 100 opslagrobots. Daarnaast rijden er 71 draagrobots rond.

Deze draagrobots halen de ideale maat doos op bij de 1 van de 3 automatische dozenopzetmachines. De draagrobots rijden deze doos naar de medewerker bij de Autostore die de producten in de doos stopt. Daarna rijdt de draagrobot naar één van de 3 automatische inpakmachines. Deze sluit de doos op maat, weegt de doos, voorziet deze van een verzendlabel en een gepersonaliseerde opdruk.

De AutoStore

Active Ants werkt in Nieuwegein en Roosendaal met het geavanceerde AutoStore-systeem uit Noorwegen. Honderden slimme robots bewegen over een raamwerk met daarin gestapelde voorraadbakken. Jouw producten zijn hierdoor niet alleen stofvrij opgeslagen, maar ook diefstalveilig. Bovendien is het orderpicken veel efficiënter met een zeer lage foutmarge.

Fulfilment center Nederland | Active Ants (11)

Gepersonaliseerde verpakking op maat

Onze verpakkingen vervoeren tot wel 40% minder lucht en zijn stootvast. Daarnaast kunnen we een door jou gepersonaliseerde print op de doos laten drukken. Verkoop jij extra grote producten of heb je speciale inpakwensen? In Nieuwegein hebben we hier extra inpakstations en opslagruimte voor. Je verpakking blijft dus persoonlijk, ook als jij je logistiek bij Active Ants uitbesteedt.

Fulfilment center Nederland | Active Ants (12)

Duurzaam fulfilment-centrum

Wie kiest voor Active Ants kiest voor efficiëntie, maar ook voor duurzaamheid. Naast duurzame verpakkingen op maat, draait ons fulfilment-center in Roosendaal op groene energie die wordt opgewekt door 14.000 zonnepanelen op het dak. Hierdoor is deze vestiging, net als in Engeland, BREAAM-gecertificeerd. Dit is het duurzaamheidslabel voor gebouwen met een minimale impact op de aarde.

Verkoop of produceer jij bovendien biologische producten? Als Skal-gecertificeerd bedrijf kan Active Ants biologische artikelen op hoog tempo opslaan, verwerken en verzenden. Door met ons te werken behoud jij dus ook je Europese keurmerk.

Fulfilment center Nederland | Active Ants (13)

Concurreer in Nederland met snelle verzending

Nederland is internationaal koploper als het om e-commerce gaat. Sterker nog, meer dan 9 op de 10 Nederlanders winkelt online. Dat is het hoogste aandeel van heel Europa. Ook in eigen land liggen er dus nog genoeg kansen voor retailers. Wel is er met ruim 80.000 webshops veel concurrentie. En qua service kan je niet achterblijven bij warenhuizen als bol.com of Amazon.

Wij kunnen je helpen je dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. Bij ons kun je de krachten bundelen met andere retailers voor snelle levering, real-time voorraadinzicht en duurzame fulfilment. Daarnaast ben je met onze fulfilment je voorraad, logistieke dienstverlening en retourenstroom weer de baas.

Fulfilment center Nederland | Active Ants (14)

Eenvoudig de grens over

Kijk jij verder dan alleen Nederland? Met Active Ants kan je eenvoudig de grens oversteken met je webwinkel. Wij hebben fulfilment centers in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In veel Europese landen werken we bovendien samen met lokale vervoerders tegen aantrekkelijke voorwaarden. Zo kun je concurreren met lokale webshops en is het buitenland altijd binnen handbereik.

Fulfilment center Nederland | Active Ants (15)

Vervoerders van Active Ants

In Nederland werken wij samen met de grootste pakketvervoerders, van PostNL en DHL tot DPD, GLS, UPS en FedEx.

Wil jij duurzaam verzenden? Active Ants kan je bestelling ook laten bezorgen met Cycloon of op 1 van de 8.000 pakketpunten van PostNL en DHL. In Nieuwegein bestaat de mogelijkheid om je pakket tot 22.00 uur af te laten halen.

Fulfilment center Nederland | Active Ants (16)

Next-day delivery in Nederland en België

Als klanten vóór 23:59 uur in jouw webshop bestellen, wordt het de volgende dag al bezorgd in Nederland en België. Omdat Active Ants voor meer dan 250 retailers de logistiek doet, kunnen wij een latere cut-off-tijd hanteren. Daarnaast werken we iedere nacht door tot 1 uur, ook op zaterdag en zondag. Ook in het weekend worden bestellingen, als je daar voor kiest, dus next-day geleverd.

Fulfilment center Nederland | Active Ants (17)

Fulfilment center Nederland | Active Ants (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated:

Views: 6227

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.